Laskeutuminen Hauhon kilpailuun

Keskiviikkona 5.8.2015 kilpaillaan Hauholla Jokamiestriathlonissa. Olemme rouvan kanssa mukana kuntosarjassa. Kello 18.36 kajahtaa lähtölaukaus tai mikä se ikinä onkaan Hauholla ja sitten mennään. Odotettavissa on sähäkkä kilpailu, koska matkat ovat melko lyhyet (uinti 200 m +pyörä 10 km +juoksu 3 km). Rouva lähtee 3 minuuttia minun perään ja täytyy pitää vara, ettei rouva mene fillarilla ohi 🙂 … tai voihan se mennä jo uinnissakin 😀

Vierumäen kilpailun jälkeen olen keskittynyt henkselien paukutteluun ja talon maalaamiseen rouvan maalausintoa kannustaen 🙂 (pelkään liki kuollakseni korkeita paikkoja ja se häiritsee melko paljon kolmikerroksisen talon maalaamista). Sellaista on ollut #pullukanpoisto kesälomalla. Painoa olen tosin saanut tippumaan lomasta huolimatta (tiukka linja syömisten suhteen ja alkoholi on ollut kokonaan pois) ja onhan sitä hieman urheilemassakin käyty. Viikko sitten Lauantaina ajeltiin 115 km fillarilla ja samalla käytiin muistelemassa ja fiilistelemässä Finntriathlon Vierumäen kisaa ihan paikan päällä Urheiluopistolla.

Screenshot_2015-07-25-17-36-37

Tässä Sports Trackerin dataa kesälomareissustamme.

En ole koskaan ajanut noin pitkää lenkkiä pyörällä ja täytyy myöntää, että kyllä se jalkoihin (varsinkin oikeaan) ja ahteriin kävi. Ei ollut lenkin jälkeen oikein ”juoksujalat”, joten sen suhteen arvostus triathlonin pidempien matkojen (1/2 ja täysmatka) kisaajia kohtaan kasvoi, mutta ehkä kenties mahdollisesti minäkin sitten jonain päivänä 🙂

IMG_20150731_191837

Kävimme päivää ennen triathlonin täyden matkan (3800+180+42) SM-kisaa ajelemassa Asikkalan Pulkkilanharjulla, jonne kisan pyöräreitti kulkee. Kyseinen kisa järjestettiin Lahdessa 1.8.2015.

Kesäloman aikana liikunta on jäänyt hieman vähemmälle johtuen talomme kunnostustöihin käytetystä ajasta, mutta asioita on laitettava tärkeysjärjestykseen ja eihän tätä hommaa verenmaku suussa tehdä.

1437817487572

Iloiset kesälomapyöräilijät Heinolassa jäätelö- ja jaffatauolla.

DSC_0099

Allekirjoittanut pullistelee Cannondalen kanssa Valkjärven rannassa Vierumäen Urheiluopistolla. Tuolla uitiin 4.7.2015 1500 metriä ja muistot ovat mahtavat!

Uimassa olemme toki käyneet melko ahkerasti ja Padasjoelta ”löytyi” oikein mahtava uimapaikka, Kirkkolammi ihan kirkonkylällä. Löytyi- sana siksi lainausmerkeissä, koska ei kyseinen paikka mitenkään piilossa ole, ei ole vaan huomattu aikaisemmin 🙂

Märkäpukuni vetoketku napsahti irtipoikkirikki heti Vierumäen kisan jälkeen, mutta onneksi Asikkalasta löytyi ompelija, joka liki maagisilla taidoillaan sai ommeltua pukuun uuden vetoketjun. TYR´ille tässä kohdin palautetta, että hieman ehkä heikkotekoinen on vetoketju tai sitten pullukkaa on edelleen käyttäjällä liikaa 😉

DSC_0107

Heinäkuisena iltana uintilenkin jälkeen kuvattu auringonlasku Kirkkolammin rannalta.

Lyhyitä juoksu- ja hölkkälenkkiä on myös tehty ja ns. yhdistelmäharjoittelua, eli pyöräilyn jälkeen heti juoksemaan. Tämä on tärkeää, jotta aivot muistavat, että jalkojen liike jatkuu pyöräilynkin jälkeen, mutta aika paljon erilaisena 🙂

Minkäänlaista dataa näistä treeneistä en nyt saa, koska Polar RC3 GPS meni rikki. Kello ei ota virtaa vastaan, joten sillä ei nyt tee yhtään mitään. En siis omista tällä hetkellä sykemittaria. Voi olla, että Polar vaihtuu vielä syksymmällä johonkin muuhun merkkiin.

Tavoitteita Hauhon kisaan on edelleenkin vain se yksi, eli maaliin pääsy. Itseäni varten minä tätä teen, enkä kisaa muita vastaan. Toki on pakko myöntää, että Hauhon kisan kohtalaisen lyhyet matkat aiheuttavat sen, että mieleen hiipii väistämättä ajatus ”täysillä” vetämisestä ja siitä, ettei himmailla tarvitse. Saa nähdä, mutta vaikka ei himmailtaisikaan, niin omaa kisaa silti teen.

Uinti on avoin kortti. Märkäpuvulla vai ilman? Suomen kesä on ollut hieman vähemmän lämmin ja Jaakkokin on kivensä jo heittänyt ynnä muita kliseitä 😉 ja vedet eivät kovin lämpimiä ole. Uintimatka on tosin vain tuo 200 m, mutta ei se veden lämpötilaa nosta. Ehkä ilman neopreeniä kuitenkin mennään. Se on vaan sellainen juttu, että neopreeni tekee minusta uimarin. Ilman märkäpukua en (kai) osaa uida?

Näillä ajatuksilla lähdetään Hauhon iltaan. Olemme saaneet olla terveinä! Se on iso kiitosaihe! Oma starttini on kello 18.36. Tämä on meille ensimmäinen iltakilpailu ja ensimmäinen kilpailu, jota Finntriathlon- organisaatio ei järjestä. Iltakilpailu mahdollistaa sen, että päivällä voi syödä pizzaa, joka antaa kivasti energiaa illan rutistukseen.

Seuraava kirjoitus ilmestyy Hauhon kisan jälkeen ja siinä ruoditaan kisan onnistumiset ja epäonnistumiset 🙂

Kesää on vielä jäljellä! Liikkukaa monipuolisesti, nauttikaa elämästä kaikin keinoin, ottakaa rennosti, älkää kaihtako haasteita, muistakaa lähimmäisiänne ja syökää hyvin.

Loppuun se pakollinen selfie. Ostin Lahti triathlonin kilpailukeskuksesta uudet uimalasit ja pakkohan niistä oli kuva ottaa 😀 ja tässä kuvassa myös uusi tukkamuoti. Lupasin Vierumäen kisan maalin pääsyn jälkeen, että tukka lähtee ja niin se lähti 😀

IMG_20150801_164510

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s